Itaalia pizzad

Itaalia pizzad on alati õhukese põhjaga, vastandina ameerika pizzadele.

 

Itaalia pastad

Itaalia pastad jagunevad väga erinevatesse kategooriatesse ja igal neist on omad iseärasused.

 

Itaalia veinid

Itaalia jaguneb kahekümneks suuremaks veinipiirkonnaks ja need piirkonnad langevad kokku Itaalia haldusjaotusega. Enamus Itaalia kvaliteetveinidest tuleb Itaalia põhjaosast. Ja kahtlemata ühed tuntuimad Itaalia veinid tulevad Toscanast.

Itaalia veinid Toscana veinipiirkonnast

Toscana on ennekõike tuntud oma romantilise lõputuna tunduva kuppelmaastiku poolest ja tee servasid ääristavate küpresside poolest. Samas on siin aga veine toodetud juba alates 5. sajandist e.Kr. Samuti on Toscana üks kuulsamaid veinipiirkondasis maailmas üleüldse. Mitmed selle piirkonna eri stiilis veinid on leidnud rahvusvahelist tunnustust üle kogu maailma. Toscanast tulevad sellised tuntud veinid nagu Chianti, Brunello di Montalcino ja Vino Nobile di Montepulciano.

  • Tuscany 2007 - Felsina Wineyard (014).jpg
  • Tuscany 2007 - Felsina Wineyard (014).jpg
    Tuscany 2007 - Felsina Wineyard (014).jpg
  • Tuscany
  • Tuscany
    Tuscany
  • Tuscany - Chianti wineyards in the autumn
  • Tuscany - Chianti wineyards in the autumn
    Tuscany - Chianti wineyards in the autumn
  • Tuscany, Italy
  • Tuscany, Italy
    Tuscany, Italy
  • When Tuscany Plays Her Aces
  • When Tuscany Plays Her Aces
    When Tuscany Plays Her Aces
  • Tuscany's morning
  • Tuscany's morning
    Tuscany's morning

    Loe edasi: Toscana veinipiirkond

    Itaalia veinid Emilia-Romagna veinipiirkonnast

    Emilia-Romagna ei ole üksnes mitte üks rikkamaid regioone Itaalias vaid ta on ka üks suuremaid veinitootmispiirkondasid Itaalias. Emilia-Romagna rullub risti üle kogu Põhja-Itaalia poolsaare - tal on rannajoon idas Aadria merega ja vaid mõned kilomeetrid kitsast Liguuriat eraldavad teda lääne poolt Liguuria merest. 2010 aasta seisuga kasvatati Emilia-Romagna maakonnas viinapuid 55 000 hektaril, mis teeb sellest Itaalia maakonnast suurima veinitootja Põhja-Itaalias. Emilia-Romagna veinipiirkonnas toodetakse võrdselt samapalju nii valget kui ka punast veini. Levinuomateks viinamarjasortideks on siin Malvasia ja Lambrusco. Viimatimainitust tehakse ka samanimelist vahuveini.